De kapper Sassoon

Bruidkapper

In de donkerste eeuwen waren bruidkappers ook genezers en leerlooiers van het haar en de huid. Ze haalden het vuil uit het haar en maakten korsten op de hoofdhuid om de patiënten te beschermen tegen infecties.

In de zeventiende eeuw werd het gebruik van zeep als handwasmiddel geïntroduceerd door de Perzische moslimarts Ibn Sina. Daarvoor was de oudste methode van handen wassen het schrobben met de hand, dat tot op de dag van vandaag wordt toegepast in de meeste delen van Afrikaanse en Aziatische landen.

In de achttiende eeuw vond een revolutionaire vooruitgang plaats in zowel techniek als technologie, toen het door Britse chirurgen werd gebruikt om bijten en prikken in aders en slagaders, been en andere kleine operaties te genezen.

In de negentiende eeuw werd de eerste “massagekuur”, die in Frankrijk populair werd, uitgevoerd door een arts die Napoleon heette. Zijn methoden waren sterk beïnvloed door de Turijnse methode van tongen, hoewel hij het Britse systeem van chirurgie overnam om zijn leven te redden, omdat hij wanhopig probeerde te voorkomen vergiftigd te worden.

Door hun grote zichtbaarheid raakten barbiers en bruidkappers in de Europese en Russische steden zeer snel in zwang. Vaak waren de kappers priesters, nuttig bij het helpen van mensen om een gladde en glanzende huid te krijgen.

Voor het eerst gepatenteerd in 1765, werden de ‘pledges ‘n’ toys ‘heads’ geproduceerd door de Philips firma.

Deze werden gevolgd door andere soortgelijke producten zoals coualysine, parfums op basis van jasmijn en shampoos op basis van ammoniak, die voornamelijk voor de voeten waren bestemd.

Met het begin van de twintigste eeuw veranderden de eigenlijke diensten van de barbier enigszins. Hoewel nog steeds beschouwd als een schoonheidsspecialist, begonnen de nieuwsbrieven van kappers zowel de praktische als de cosmetische attributen van het vak te promoten. Scheermesjes voor hoofd en nek, scheerapparaten en schaarbladen werden geïntroduceerd om bij te blijven met de moderne trends.

emies van de barbershop dreven de zaak uiteindelijk de grond in en verzwakten de positie van de barbershop ten opzichte van naburige salons. De verschuiving naar de kapperszaak in de jaren veertig werd in de hand gewerkt door berichten uit de eerste hand vanodoristen die drukbezochte kapperszaken bezochten.

De combinatie van kapperszaken en salons die aan het eind van de jaren 1960 in de Amerikaanse steden begon op te duiken, trachtte de onsamenhangende oude buurtkapperszaak te vervangen door een uniforme en eenvormige stijl van werken.

Momenteel zijn er meer dan 25.000 geaccrediteerde kapsalons in de Verenigde Staten, tegenover 7.000 kapsalons in het hele land.

Dik gesneden wegwerp tondeuses maakten het mogelijk om zelfs het lastige korte haar van moeilijk te managen vrouwen in Ozark, Jessica Simpson, en David Beckham te managen enkele uren voor theiroya oothies.

In kleine steden kan de kapper nog steeds fungeren als rechter, jury en beul, en als distillatie van de etnische en seksuele ervaringen van de samenleving. Hij is de man die de vloer van de kapperszaak schoonmaakt, de man die de kassalade bewaakt, en de man die de spullen verkoopt.

In een bedrijfstak die sinds 2008 met meer dan 30 procent is gegroeid, zijn kapperszaken in opkomst omdat mannen er hun grijze haren laten knippen of hun oren laten vormen. De producten die barbiers gebruiken lopen sterk uiteen, van scharen, föhns, tondeuses, elektrische scheerapparaten en lampen, tot borstels en kammen.

Het wast je haar ook.

Je haar wassen is niet veel anders dan je haar laten knippen, maar dan zonder de hoofdhuidmassage, de behandelingen met warme olie en het andere snijwerk dat je haar nodig heeft. De kapper zal gewoon de shampoo op je hoofdhuid doen schuimen en het door je haar kammen. Met als resultaat dat je hoofd echt schoon wordt. En als je echt krullend haar hebt, kan de kapper het steil maken met behulp van een steiltang.

En eindelijk voel je je mooi na je knipbeurt.

De kapper kan je haar een nieuwe look geven nadat je het gestyled hebt. Hij kan je haar omtoveren van een drag queen’s kroontje op je hoofd, naar een vrouwelijke look. Hij kan ook uw kale plek bedekken en haarextensies aanbrengen om u een illusie te geven van haar dat recht uit uw hoofdhuid groeit.

 

lees meer

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.