Dry needling

Dry needling Soest

Wat is dry needling?

Dit type ingreep werd voor het eerst ontwikkeld in 1971 door een arts die de functie van ledematen herstelt met behulp van vingers in plaats van naalden die na verloop van tijd zouden oplossen. De spieren die worden behandeld zijn de spieren die de gewrichten, het bindweefsel en de ligamenten bewegen, en de spieren die de gewrichten bij elkaar houden. Wat er gebeurt is dat een zeer fijne naald wordt ingebracht in de te behandelen spier, bijna direct bij de oorsprong. (binnen de spiervezels.) Dan wordt de naald naar buiten bewogen door het laatste kleine stukje van de spier, waar die zich ook bevindt. Met een techniek die dissectie wordt genoemd, haalt de arts de te behandelen spierdelen eruit en lijnt ze opnieuw uit in de volgorde waarin ze waren geplaatst. Dit helpt om de spieren permanent te ontspannen.

Hoewel dry needling de schade aan spieren of ligamenten voorbij een bepaald punt niet oplost, worden gewrichten en zachte weefsels er wel door uit de kom gebracht of losgemaakt. Als de behandeling voorbij is, zijn de spieren weer terug op hun oorspronkelijke plaats, en in sommige gevallen wordt het oorspronkelijke gewricht vervangen door een vervanging van metaal en plastic in plaats van het oorspronkelijke glas en porselein.

Veel mensen die dry needling ondergaan, melden een verbetering van hun pijn die bijna tot het punt van volledige genezing is teruggebracht. Sommigen melden voordelen van een betere slaap, verbeterde spijsvertering, meer energie, en sommigen krijgen ook een sterker immuunsysteem. In sommige gevallen is er ook een merkbare toename in hun seksuele prestaties. De voordelen van dry needling zijn goed gedocumenteerd en worden met de dag meer bewezen. Maar er zijn ook risico’s. In de meeste gevallen moet u na het ondergaan van dry needling zorgvuldig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat u niet terugvalt op uw oorspronkelijke kuur. Het is niet aan te bevelen dry needling te proberen na andere vormen van nekfitness en chirurgie.

Dry needling is een zeer nuttige vorm van therapie en helpt velen. Het wordt aanbevolen door artsen voor atleten, slachtoffers van trauma en beroerte, mensen met maculaire degeneratie, mensen met langzaam voortschrijdende kanker, mensen met fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en mensen die moeten rusten of herstellen voor een belangrijke functie op het werk. Met andere woorden, iedereen die absoluut een spotter nodig heeft gedurende de dag, moet een arts raadplegen over het gebruik van dry needling als de beste behandelingsoptie voor hem of haar.

 

lees meer

Rugklachten Soest

Fysiotherapie Soest

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.