Het belang van massagetherapie

Massage Oosterhout

De precieze functie of het doel van massage is echter het tot stand brengen van een harmonieuze toestand van evenwicht, het verlichten van de spanningen en spanningen van het dagelijks leven, vooral in verband met werk en thuis, waar het noodzakelijk is dat elk deel van het lichaam als één geheel functioneert, met bepaalde spanningen en spanningen, voor de overleving van het lichaamssysteem. Het kan ook een onderdeel zijn van emotionele verlichting, genezing van ziekte en herstel van evenwicht. Bovendien, zoals blijkt uit het feit dat veel mensen massage gebruiken, wordt ook aangenomen dat massage de schoonheid, gezondheid en ontspannen toestand van het lichaam bevordert.

Soms wordt massage, in het bijzonder de Braziliaanse, aangevuld of zelfs overtroffen als voedingstherapie, die veel eerder en substantieel is, na traumatisch letsel. Het verbetert de oxygenatie van het lichaam, vermindert ontstekingen en pijn, verbetert de opname van de kostbare vloeistoffen van het lichaam, vooral het cardiovasculaire systeem door het stimuleren van de bloedsomloop en de neurale kanten, en bevordert tenslotte het goede welzijn van het lichaamssysteem, omdat het het herstel van allerlei pijnen, invaliditeit en invaliditeit bevordert. Bovendien is het in staat een tegengesteld effect te hebben op iemand die lijdt aan een posttraumatische stressstoornis, waardoor de vorming van nieuwe verbindingen in het centrale en perifere zenuwstelsel wordt verbeterd, wat op zijn beurt de zelfregulering van het cardiovasculaire, autonome en gastro-intestinale systeem bevordert. Kortom, het kan worden gebruikt als hulpmiddel bij de regulering van lichaamsfuncties, vooral met betrekking tot lichaamshoudingen, spierspanning en slaap.

Massagetherapie blijft een zeer populair en belangrijk onderdeel van de hedendaagse fysiotherapie bij zowel beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg als patiënten. Dit is wellicht te danken aan het feit dat massage de neiging heeft een gevoel van licht, ontspanning en zachtheid teweeg te brengen in alle probleemgebieden van het lichaam. Bovendien verhoogt massage de zuurstoftoevoer in het lichaam, waardoor de tekenen en symptomen van vermoeidheid worden verlicht die kenmerkend zijn voor alle vormen van bezigheidstherapie, of deze nu door gezondheidswerkers of door niet-gezondheidswerkers wordt gegeven. Bovendien heeft de diepe ritmische beweging die massage aanmoedigt ook gunstige effecten op het stabiliserende zenuwstelsel, aangezien speelsheid de productie en afgifte van neurotransmitters stimuleert, wat op zijn beurt de zenuwgeleiding verbetert, wat van vitaal belang is voor de gezondheid van lichaam en geest. Dit is ook van vitaal belang bij het voorkomen van ziekten en aandoeningen, waarvan bekend is dat ze verergeren door stress en vermoeidheid.

In de studies wordt ook ingegaan op de rol van aromatherapie, een belangrijk onderdeel van massage, bij het bevorderen van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien kunnen de juiste temperatuur en massage worden gebruikt om alertheid op te wekken en angst te verminderen. Bijzondere oliën die voor dergelijke doeleinden het meest geschikt zijn, zijn avocadopheromonen, rozemarijn, tijm, linde, eucalyptus en ponderosa, die het best werken om de gezondheid van zowel lichaam als geest te verbeteren. De juiste oliedruk kan ook het rechtzetten van de weg of de wervelkolom vergemakkelijken, waardoor de persoon rechtop kan blijven staan en de mogelijkheid om voldoende diep adem te halen wordt vergroot.

Tenslotte bespreken de auteurs ook de rol van reputatie en de kracht van het voorbeeld bij het creëren van een blijvend draagvlak voor mentorschap en opleiding van toekomstige therapeuten. Dit kan van cruciaal belang zijn in de wereld van vandaag, aangezien therapeuten nodig zijn in alle lagen van de bevolking, of het nu gaat om de werkplek of een tuinclub, of om scholen, ziekenhuizen of eco-gemeenschappen. Dit betekent dat als je als massagebeoefenaar je steentje wilt bijdragen aan de wereld, je ervoor moet zorgen dat je een erkend en ervaren persoon bent die legitimiteit heeft op het gebied van massagetherapie en die je beweringen met bewijzen kan staven.

 

lees meer

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.