Hoe maak je van je kapsalonbezoek een aangenamere ervaring

Barber Hoofddorp

 

Overal waar je kijkt, zie je reclame voor kapperszaken. De straten, winkelcentra, sporthallen en zelfs sommige scholen zijn bezaaid met kapperszaken. Hoe triest. Er zijn minstens 10.000 kapsalons in de Verenigde Staten en minder dan 2% daarvan zijn salons. Idee inefficiënt.

in een neppe kapperszaak….

Oh, nee, niet die.

Het is gewoon te moeilijk te geloven dat zoiets bestaat. Kapperszaken worden waarschijnlijk geassocieerd met bejaarden, ongeneeslijk obscure en afgelegen mensen.

Probleem opgelost: creëer een omgeving die zo ongeorganiseerd en onhygiënisch is, dat de werknemer zich genoodzaakt voelt u te vertellen dat de kapper zijn haar verkeerd heeft geknipt.

En dat met een of andere drank bij de hand, want het enige wat water te drinken aanbood was uitgeperst citroensap.

Barbershops zijn niet alleen voor professionals om een klus te klaren. De meeste haarstylisten zijn relatief jong, en meestal voor de kostprijs van het schoolgeld. Of ze komen uit andere rangen zoals afwassers, waar de voornaamste bezigheid het drogen van voedsel en het schoonmaken van keukengerei is. Ze hebben geen schema en zijn moeilijk tevreden te houden.

Er zijn maar weinig vakmensen die niet minstens één keer per maand naar de kapper gaan, maar afgezien van de afwas lijkt dit de belangrijkste bezigheid te zijn.

Nooit in de geschiedenis van kapperszaken zijn er twee klanten in dezelfde kamer geweest voor dezelfde tijd.

Kapperszaken staan erom bekend een grote verscheidenheid aan verschillende shampoos en conditioners te hebben, waardoor het kiezen van je eigen kapperszaak een verwarrende ervaring kan worden.

Hoewel de chemicaliën in de meeste shampoos hetzelfde zijn, spelen de bril die je draagt, de manier waarop het licht op het water weerkaatst en de manier waarop de haren van lippenstelen aanvoelen allemaal een rol bij de keuze van je favoriete kapper.

U kunt er zeker van zijn dat het kiezen van de juiste kapper compromissen met zich meebrengt. Hij zal proberen de beste optie voor uw situatie voor te stellen. Hij zal waarschijnlijk verschillende meningen hebben. Hij zal de druk van zijn klanten moeten overwinnen, die hij straks van dienst zal zijn.

Om dit te vermijden, moet je een persoon vinden waarmee je echt eerlijk kan zijn. Je moet in staat zijn om duidelijk te communiceren over wat je wilt. Dit zal uw kapper zijn. Hij zal het het beste weten.

Als je een kapper bent, zullen je klanten je bezoeken omwille van vertrouwen, vertrouwdheid en comfort. Als je een kapper bent, zullen je klanten je benaderen omwille van je frisse aanpak, je vermogen om hen er beter te doen uitzien en je service wanneer je klaar bent.

En natuurlijk, moet je een goede kapper zijn. Je moet in staat zijn om hen een goede knipbeurt en een geweldige look te bieden op hetzelfde moment.

U moet begrijpen dat uw klanten meer van u verwachten. Ze zullen u niet meteen alles vertellen wat ze willen, maar ze zullen zeker vragen naar dingen die u beter kunt doen, zodat ze de look krijgen die ze willen als ze terugkomen.

Als u hen een betere kapper en een betere salon kunt aanbieden, zullen zij zeker meer bereid zijn om u te betuttelen.

Dus hoe doe je dat?

Nou, er zijn een paar eenvoudige regels. Je kunt bijvoorbeeld niet verwachten dat ze terugkomen als ze naar de kapper zijn geweest. Zelfs als je het in stijl doet, zal het niet werken als ze een slechte knipbeurt hebben gehad of als ze zijn verbrand door de omgeving. Ze moeten weten dat ze elders een goede knipbeurt kunnen krijgen.

Het is ook een goed idee om ze een rondleiding door de salon te geven. De meeste rondleidingen worden in de wachtkamer gegeven, zodat ze een indruk van de zaak kunnen krijgen. De rondleiding zal hen een beter idee geven van wat ze kunnen verwachten als ze binnenlopen. Het zal hen ook laten weten hoe de muziek en de verlichting in de salon werkt, zodat het professioneler klinkt dan de meeste plaatsen waar ze eerder zijn geweest. En omdat ze hun kapsel in een bar laten doen, krijgen ze ook een drankje!

Niet alleen zal dit hun stemming in de salon verjongen, maar het zal ook jou als stylist helpen. Je weet precies wat ze krijgen als ze binnenkomen. Je kunt zelfs je voorkeuren bespreken. Soms zullen ze vragen naar dingen die je niet kunt maken, maar andere keren kun je suggesties geven over wat ze zouden moeten hebben.

Lees meer:

Barber Hoofddorp

Herenkapper Nieuwe vennep

 

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.