Wat is een kapper?

Kapper Leiden

Een barbier komt van het woord ‘barch’, wat hoofd en stam van een wiel betekent. Dus, om je een beter inzicht te geven in wat een barbier is, denk aan een wiel met vier spaken. Elke spaak wordt een barbier genoemd, en staat voor iemand die zich dagelijks met het hoofd bezighoudt.

Het hoofd is in feite de beschermende zone van het lichaam, en kappers zijn belast met het onderhouden en stylen van het algehele uiterlijk van het hoofd, waardoor het een uiterlijk krijgt dat de persoonlijkheid weerspiegelt en de persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. De kapper moet dus ook bepaalde dingen in de gaten houden, zoals schoonmaken, scheren, enz. om ervoor te zorgen dat het hoofd vrij is van infecties.

Barbiers moeten mensen ook leren hoe ze zich moeten scheren, hoe ze hun haar moeten knippen en verven. Een barbier wordt ook verondersteld de klant te begeleiden bij de keuze van de tijd die moet worden uitgetrokken voor de scheer- en shampoosessie.Kapperszaken hebben gewoonlijk mensen die het scheren en shamponeren doen als taken en verdere vaardigheden. Deze verschillende vaardigheden worden geleerd uit boeken, het internet, enz.

Elke kapperschool in stedelijke steden heeft zijn eigen normen en discipline. De opsluiting en discipline van het beroep van barbier schijnt voor elke school verschillend te zijn; sommige hebben wel twaalf studenten in een klas, en soms wordt van de hele klas verlangd dat zij gedurende de gehele studietijd dezelfde discipline volgen.

Aan het eind van de dag is iedereen vrij om weg te lopen van de school; de kapper zal echter een verslag bijhouden van de sessies en zal de informatie bijhouden die elke persoon gebruikt om de beste kapper voor de student te vinden. De kapper zal ook het telefoonnummer van de student nodig hebben, zodat hij u in zijn klantenlijst kan opnemen als de klant wegloopt, zodat hij zijn groei kan bijhouden.

In principe is het de taak van een barbier om het hoofd van de klant te beschermen tegen verwondingen. Maar de barbier moet ook weten hoe hij zijn klanten moet verzorgen. Dus, de klas wordt verondersteld om op de schrobstoel te zitten. De kapper moet elk van de hoofden controleren om te zien of ze bloeden of niet, en hij moet het gereedschap en de uitrusting ontsmetten voordat hij ze op de klant gebruikt. De kappersstoel moet na elk gebruik worden gedesinfecteerd. Wanneer de kapper wegwerpscheermesjes gebruikt, kan hij ze gewoonlijk 2 tot 3 dagen in een chloorwaterfles ontsmetten. Wegwerpscheermesjes kunnen worden gekocht bij de plaatselijke apotheek of in de kleinhandel.

Wanneer de kapper gebruik maakt van chemische haarproducten zoals haarlak of haargel, kan hij deze ook ontsmetten in een waterfles gedurende een week of twee. Hij kan ze ook insmeren met olie om ervoor te zorgen dat ze niet geïnfecteerd of geïrriteerd raken. De American Academy of Family Physicians stelt dat het gebruik van chemische ontharingsmiddelen (zonder vermelding van het ingrediënt) gevaarlijk is, omdat zij vaak schadelijke dampen bevatten. De Europeana Health school stelt dat het onwaarschijnlijk is dat de inname van chemicaliën gezondheidsproblemen veroorzaakt, maar als het bij iemand hoofdpijn veroorzaakt, kan het een symptoom van blootstelling aan chemicaliën zijn.

Het is mogelijk dat een kapper of stylist niet weet of begrijpt welke chemicaliën hij of zij gebruikt, dus als je ooit het gevoel hebt dat je haar niet groeit door een slechte knipbeurt, raadpleeg dan je stylist of arts. Ongeacht wat de stylist denkt, heeft de dokter het meestal bij het juiste eind als het om een chemische allergie gaat. Valse beweringen dat het volkomen veilig is of perfect werkt om iemand er goed uit te laten zien, zijn echt een complete misvatting.

 

lees meer

Highlights Leiderdorp

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.