Wat is een kapper?

Natuurlijke haarverf kapper

In tegenstelling tot wat velen denken, is een kapper geen boosdoener, hoewel de kapperszaak soms een gevaarlijke plaats kan zijn. Kappers kijken wel eens vreemd op als vrouwen in het openbaar hun haar wassen, maar ze zijn meestal zo vriendelijk dat ze geen introductie nodig hebben.

Barbershops komen voor in verschillende vormen, zoals, a) all purpose, b) kapsalon, c) algemene detailhandel, en d) onder bepaalde schoonheidssalons. In de grotere salons bevindt de kapperszaak zich meestal achteraan, en wordt het haar vooraan gewassen. De achterkant is ingericht met wachtstoelen en haarstomers. In de wachtruimte staan koffie, dienbladen met haar, en tijdschriften. Meestal hebben de kleinere kapperszaken een kale inrichting met stoelen, en geen shampooruimers.

De apparatuur in een kapperszaak kan zijn opgesteld om het haar te kleuren, en te wassen, en te föhnen. De werkstations zijn gewoonlijk zo ingericht dat de barbier een stoel en een mola kan gebruiken om de kwaliteit van het haar van een klant te “diagnosticeren” en hem van passende tips te voorzien. Als de natuurlijk haarverf kapper van mening is dat het haar van de klant intact is, zal hij vervolgens overgaan tot het opzetten van zijn schaar.rom op te tillen of te trimmen, en te knippen onder de oren. De schaar mag alleen worden gebruikt op schoon haar.

Het haar moet na elke shampoo talloze malen worden gedroogd alvorens naar de volgende fase over te gaan. Dit drogen is essentieel. Er mogen geen sprongen zijn. De klant mag niet op of neer kijken. Het droogwerk moet klaar zijn voor de volgende stap.

Tijdens het knippen zal de kapper alleen een tondeuse gebruiken om het haar van de lengte af te knippen. Het knippen is essentieel tussen aangrenzende rijen in dezelfde lengte. Er wordt niet bovenhands geknipt tussen de aangrenzende rijen. De knipmethode bestaat erin het haar tussen de vingers van de hand te houden, zodat het haar in de messen van de tondeuse valt.

Het aantal tanden van elke kam hangt af van de vaardigheid van de barbier. Elke kapper zal een andere mening hebben over hoeveel tanden van de kam moeten worden gebruikt. Het aantal tanden hangt af van de stijl van het kapsel, de complementaire lijnen van het kapsel en de positie van de kapper. Beginners moeten volgen wat hun kapper zegt.

Het kapsel moet dicht tegen het hoofd blijven. Als het te lang is, zal de kapper de schaar verplaatsen om het haar millimeter voor millimeter af te knippen. De gemonteerde spiegel zal de bewegingen van de kapper begeleiden. Als de spiegel beweegt, kan de kapper meer haar afknippen dan hij zei dat hij wilde. Het belangrijkste is dat het kapsel past bij het kapsel.

De nekknip is een finishing touch voor het kapsel, vooral voor de mannen. Het haar wordt geknipt van de onderkant tot de bovenkant van het hoofd. Tussen de knipbeurten door kan er worden bijgeknipt. De nek-cut wordt meestal gedaan op het hoofd niveau, kan worden offset, of regelmatig. De regelmatige stijl is meestal de meest aantrekkelijke van de drie. Het haar wordt geknipt van onder naar boven, over de voorkant van het hoofd. De offset wordt meestal helemaal aan het eind gedaan, wanneer het hoofd wordt verlengd. De gewone stijl is de stijl die de meeste mannen zullen kiezen.

 

lees meer

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.